A tökéletes esküvő megszervezésének lépései

Az eljegyzés napja egy csodálatos és örökre szóló élmény, mely után egy izgalmakkal és várakozással teli időszak következik. Az esküvő megszervezése valakinek édes teher, azonban sokaknak nagy stressz és nehézkes folyamat. Szolgáltatásaink között természetesen találkozhat esküvőszervezéssel, így megspórolva magának az időt, energiát és a felesleges stresszt. Ha azonban ennek ellenére is önmagának szeretné megrendezni a nagy napot, mi abban is szeretnénk önnek segíteni. Ezért állítottuk össze ezt a listát, hogy ön lépésről lépésre láthassa, hogyan is kell elkezdeni és lebonyolítani egy ilyen szervezési folyamatot. Reméljük, hogy kipihenve az eljegyzés izgalmait, ön is egy varázslatos kalandként fog tekinteni erre az egyébként nem könnyű időszakra, hiszen a végeredmény felbecsülhetetlen lesz.

Lássuk hát, melyek azok a dolgok (időrendi sorrendben), melyeket semmiképpen nem lehet elfelejteni egy esküvő megszervezése során. Reméljük, a cikk végére érve egy újabb párnak nyújthatunk segítséget ebben a csodálatos időszakban.

1: Az alapok lefektetése

Mivel ilyenkor mindenki rendkívül izgatott, nagyon nehéz higgadtan, tiszta fejjel átgondolni, hogy ki mit szeretne, hogyan álljanak neki a szervezésnek. Éppen ezért kell rá alkalmat keríteni, hogy első sorban az alap dolgokat tisztázza a jegyes pár és csak utána haladjon tovább. Ilyen például a vendéglista összeállítása, a budget megszabása, az esküvő témájának meghatározása és az egyre inkább divatossá vált eljegyzési party megszervezése. Ez a négy dolog mindennek az alapja, enélkül nem lehet sem a zenekart kiválasztani, sem a helyet, a dekorációt pedig végképp nem. Nyugodtan szánjanak erre egy picit több időt, hiszen elég kellemetlen ha a szervezés vége felé kifogynak az anyagi keretből vagy éppen elfelejtenek valakit meghívni, aki egyébként fontos lenne. A pontos létszám nélkül pedig esélytelen jó helyszínt választani vagy a catering cégtől ajánlatot kérni.

Esküvő fotózás

2: Az esküvő főszereplői: ruhák és a kulcsemberek kiválasztása

Minden menyasszony volt egyszer egy álmodozó kislány, aki gondolatban már a csodálatos, hercegnős gyönyörű fehér ruháját próbálta és milliószor elképzelte magát a nagy napon, ahogy bevonul a tökéletes ruhájában. Az alapok lefektetése után eljön az az időszak, amikor el kell kezdeni megtalálni azt a bizonyos ruhát és persze nem csak a menyasszonynak, hanem a vőlegénynek is. A legtöbb helyen pillanatok alatt elfogynak a legszebb darabok, így érdemes erre több időt hagyni, időben elkezdeni a nézelődést. Ezen kívül ebben a szakaszban fontos lehet még a helyszín lefoglalása (nem, nem túl korai, hiszen ezek is nagyon rövid idő alatt elkelnek), valamint a vőfély és a koszorúslányok kiválasztása, hogy ők is elkezdhessék a ruhák kiválasztását, gyakran ugyebár a menyasszonnyal együtt. Itt a budget határozza meg, hogy a menyasszony kifizeti-e a noszolyólányok ruháját vagy azoknak maguknak kell állni. Figyeljen rá, hogy emiatt ne alakuljon ki esetleges konfliktus ön és a koszorúslányok között, hiszen senkire nem szabad egy nagyobb kiadást ráerőltetni. Ha azonban mégis hasonló akadályba ütköznek, keressenek fel kölcsönzőket, ahol jóval alacsonyabb áron juthatnak hozzá a koszorúslány ruhákhoz arra a napra vagy esetleg felezzék el a költségeket.

3: A legfontosabb kellékek beszerzése az esküvőre

Ha már csak fél éve van hátra a nagy napig, akkor addigra érdemes beszerezni a legtöbb kelléket vagy legalábbis megrendelni. Ilyen például a gyűrűk és a torta is. Ezen kellékek beszerzése mellett pedig el kell kezdeni megkeresni és lefoglalni azokat az embereket és szolgáltatásokat, amelyek nélkül nem történhet meg a nagy nap: találja meg a tökéletes fodrászt, sminkest, beszéljen a körmösével jó időre előre és válasszák ki a fotóst, akinek a munkája a leginkább tetszik önöknek. A jó szakemberek az esküvőszezonban nagyon el vannak havazva, így tényleg érdemes jó pár hónappal megbeszélni velük a részleteket.

Természetesen ez vonatkozik a szakácsra is vagy a catering cégre, akik a menüt szolgáltatják az eseményen. El kell dönteni, hogy hány fogás lesz és azok milyenek: hagyományőrző húsleves és töltöttkáposzta vagy valami újhullámos menü lesz felszolgálva. Ne ijedjen meg, ez hirtelen soknak tűnhet, azonban elintézni nem több, mint pár óra és ha ezek megvannak, túl van a nehezén.

Boldog esküvő

4: Az utolsó hetek eseményei

Az utolsó 2-4 hétben nagyon fontos, hogy már készen legyen a ruha, pontosan, méretre igazítva, valamint ki legyenek hozzá választva a kiegészítők. Ideje a cipővásárlásnak, valamint az ékszerek beszerzésének és a menyasszonyi csokor megrendelésének. Ha ezek megvannak, akkor a menyasszony igazán meg tud nyugodni, hiszen biztos lehet benne, hogy ő lesz a legszebb azon az estén és nem kell kompromisszumokat kötnie, az esetleg utolsó pillanatban történő vásárlás sikertelenségei miatt.

Ezekben a napokban még két fontos eseményre kell időt szakítani, melyek nem mások, mint a leánybúcsú és a legénybúcsú. Ezek megszervezése szokás szerint nem az ifjú jegyespár feladata, általában egy barát, barátnő, a tanú vagy az egyik koszorúslány szervezi. Érdemes azonban előre egyeztetni, hogy kikkel szeretne ünnepelni és mik a határok. Amennyiben ezek az információk eljutnak a szervezőhöz, biztosan nem lehet kellemetlenség az ünneplés során. Természetesen, ezt a folyamatot egy külsős csapatra is rábízhatja, így a barátairól is leveszi a terhet és biztosan jó kezekben lesz a búcsúztató.

5: Végső visszaszámlálás

Elérkeztünk az utolsó 1-2 nap eseményeihez. Ekkor történnek talán a legfontosabb dolgok: vegyen egy igazán relaxáló, szépítő fürdőt, üljön be egyet szaunázni, menjen el a manikűröshöz és ezen kívül csak pihenjen, szigorúan. Ha ezekre a napokra szervezési feladatokat hagy, az csak felesleges stresszel, sírással, esetleg veszekedéssel is járhat. Ekkor már csak a feladatlistának kell a kezében lennie, melynek minden egyes eleme ki van pipálva. Érdemes az utolsó napot egyedül, csendben eltölteni, átgondolni nagy esemény forgatókönyvét, olvasni egy jó könyvet vagy elkalandozni kicsit már a nászút helyszínére.

Az esküvő megszervezése egyáltalán nem kicsi és véletlenül sem stresszmentes feladat. Érdemes mindent időben elkezdeni, méghozzá az alapok lefektetésével, ahogyan azt a cikk elején is említettük. Ha ön úgy érzi, hogy kényelmesen, otthonról, néhány konzultáción keresztül szeretné ezt a folyamatot végigcsinálni, akkor ne habozzon, kérje ajánlatunkat és tartozzon megannyi számos boldog férj és feleség közé, akiknek már segítettünk.

One thought on “A tökéletes esküvő megszervezésének lépései

  1. Pingback: Hogyan töltse ki hasznosan a kávészünetet? | Édenkert Catering

Comments are closed.