Édenkert Catering

Hogyan töltse ki hasznosan a kávészünetet?

Hogyan töltse ki hasznosan a kávészünetet?

Miért szükséges erről egy egész cikket írni? A kávészünet egy nagyon fontos mozzanata egy munkanapnak. Abban az esetben, ha csak kimegy a konyhába és helyben elfogyasztja a kávéját, nem fogja elégedettség eltölteni, ezt biztosan érezhette már. A legtöbb munkahelyen délelőtt és délután is van lehetőség 10 vagy 15 perces szünetre, így most ezekre fogunk javaslatokat adni. A következő bekezdésekben hasznos tippeket és trükköket olvashat arról, hogy legyen igazán pihentető, felfrissítő az a pár perc, akár délelőtt, akár délután.

Kávészünet

Hallgasson zenét!

Na persze itt nem arra gondolunk, hogy vegye elő a kedvenceit Mozart-tól, ez nem nem erről kell, hogy szóljon. Nincs azzal semmi baj, ha önt a klasszikus zene kapcsolja ki, hiszen nagyon sokan, én magam is így vagyok ezzel. Azonban a kávészünet célja nem az, hogy egy relaxációs, kikapcsolt állapotba kerüljünk utána. Ilyenkor érdemes vidámabb, felpörgetős zenéket hallgatni.

 

Biztos önnek is vannak olyan zenéi, melyeket énekel a zuhany alatt vagy az autóban a reggeli dugóban maximális hangerőn: ezekről a számokról beszélek. Amitől felkel, amitől erőre kap, ami beindítja. Ez a napközbeni 10-15 perc pörgős zenehallgatás minden esetben csodákra képes. Nyugodtan hagyja, hogy járjon a lába és kezei, ezzel biztosan eldobja a láncokat.

Irány a friss levegő!

Mi segíthetne jobban, mint az, ha kiszabadul a munkakörnyezetéből? Erre munkaidőben igencsak korlátozott lehetőségek vannak, de ez nem probléma. Nagyon sokat dob az ember hangulatán és energiaszintjén az is, ha csak sétál egyet a környező utcákban. Ilyenkor bár nem megy messzire, mégis jóval nagyobb utat tesz meg, mint az iroda négy falával határolt terület. Igyekezzen mély levegőket venni és lassan, az épületeket megcsodálva, akár zenehallgatással egybekötve sétálni egyet.

Séta a kávészünetben

Mire visszaül a székébe biztosan új lendülettel folytatja majd a napi feladatait. A délutáni séta akár motivációként is szolgálhat az utolsó pár óra eredményes teljesítéséhez, arról nem is beszélve, hogy ülőmunkát végzőknek különösen jót tesz ez a kicsi testmozgás napközben.

Aludni a kávészünetben?!

Igen, így van! Az alvás a leginkább töltő tevékenység, ez egyértelmű. Sokan úgy gondolják, hogy ez a pár perc nem ér semmit, ennyi idő alatt lehetetlenség feltöltődni, így aztán semmittevéssel, a monitort bámulva töltik el ezeket az értékes perceket.

Ez azonban nem így van: kifejezetten üdítő tud lenni, ha abban a negyed órában csukott szemmel hátradől egy kicsit a székében vagy szerencsésebb helyzetben egy babzsákfotelben és szundít egyet. A hvg.hu cikke szerint ráadásul ezt szerencsésebb a délutáni kávé elfogyasztása után közvetlen megtenni. Ezzel dupla támadást intéz a fáradtság s motiválatlanság ellen, a kávészünet végére frissen vág majd bele a további feladatokba.

Munka kizárva

Sokan ilyenkor azzal töltődnek, hogy csevegnek a munkatársakkal, akár egy kávé vagy az uzsonnájuk társaságában. Ezzel alapvetően persze nincs is semmi gond, hiszen egy jó beszélgetés mindig frissítő hatással van az emberre. Sokan ott vétik el a dolgot, hogy ilyenkor is, akarva akaratlanul előkerülnek a munka során felmerült problémák, megoldandó feladatok. Ez hogyan is tudná kizökkenteni a munkából? Sehogy! Egy ilyen beszélgetés után biztosan ugyanolyan hangulatban és energia szinttel tér majd vissza az asztalhoz, mint a kávészünet megkezdése előtt.

Beszélgetés a kávészünetben

A másik probléma és hibázási lehetőség az otthoni gondok felsorolása, a panaszkodás, vagy a ránk váró számos feladat sorolása tud lenni. Mit érünk el ezzel? Mire visszamegyünk dolgozni, a hangulatunk rosszabb, mint előtte volt, hiszen amellett, hogy még vár ránk egy rakás feladat, még az otthoni problémák is a fejünkben vannak. Ezzel megöljük a koncentrációt és az eredményesség lehetőségét.

Igyekezzen olyan témát feldobni, ami feldobja. Meséljen a hobbijáról, a gyerekek sikereiről az iskolában, arról, hogy mikor megy legközelebb fodrászhoz vagy éppen mit tervez a hétvégére. Egy a fontos, tudjon róla lelkesen beszélni.

Kávészünet és az Édenkert Catering

Az Édenkert Catering előszeretettel segít a kávészünet hasznos eltöltésében, hogy biztosan energiával megtelve térjen vissza az íróasztalhoz vagy a pulthoz. Segítünk megszervezni és lebonyolítani a tökéletes kávészünetet, akár alkalmanként vagy állandó jelleggel is. Finom falatokat és még finomabb kávét szolgálunk fel a töltődéshez, melyet magával vihet akár egy sétára vagy a gyors csevelyre a munkatársakkal is.

Ha már ön is gondolkozott azon, hogy hogyan segíthetne munkatársainak, alkalmazottainak megtartani a motivációt és feltölteni az energiaszinteket, akkor a legjobb weboldalra látogatott. Keressen minket telefonon, e-mailben vagy kérje árajánlatunkat honlapunkon keresztül.